Auni-Toernooi wint “Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020”.

16-11-2020

De prijs richt zich speciaal op een lokaal project of organisatie die zich inzet voor interculturele verdraagzaamheid. Twaalf lokale organisaties werden genomineerd; één per provincie. Het Auni-Toernooi mocht provincie Overijssel vertegenwoordigen. Na een zeer spannende stemperiode gedurende twee maanden was vanmiddag de uitreiking van de award. Deze zou in eerste instantie plaatsvinden in Amsterdam, maar vanwege de Corona-pandemie werd dit online gedaan via Zoom webinar. 

Voor organisator Auni Kandemir, die een paar weken geleden in verband met de Corona-pandemie nog  moest besluiten de editie van het toernooi voor dit jaar af te gelasten is  deze prijs een welkome opsteker. Hij is uiteraard enorm trots op de prijs, die hem weer veel positieve energie geeft om het toernooi in 2021 weer tot een succesvol evenement te maken. Het is een prijs waar heel Hengelo, Overijssel trots op kan zijn.
“We hebben de award gewonnen voor onze bijdrage aan multiculturele verdraagzaamheid. Al 35 jaar organiseren we met plezier en overtuiging het bekende zaalvoetbaltoernooi. Deze mooie prijs is een enorme opsteker voor ons. Daar zijn wij enorm trots op en het is een bijzondere eer om als Auni-Toernooi deze award in ontvangst te mogen nemen. Het voelt ontzettend goed om zoveel waardering voor het werk dat we sinds jaren voor de samenleving verzetten te krijgen. We hebben het samen met deelnemers, toeschouwers, sponsoren en vrijwilligers gedaan, dus deze prijs is zeker ook voor hen. Iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd: ontzettend bedankt”. Aldus Auni Kandemir.