Geslaagde NL doet!

31-05-2021

Vanuit Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo zijn we aanwezig geweest bij Tennisvereniging Hasselo en Scouting st Christoffel. Samen met vrijwilligers van het project #Meedoen hebben we onze handen uit de mouwen gestoken.

Unieke samenwerking

Het programma #meedoen is een succesvol landelijk programma. Vanaf januari 2021 zijn wij in Hengelo nog actiever bezig met dit programma. Belangrijk onderdeel van het programma is het samenbrengen van asielzoekers en vrijwilligerswerk. Dankzij de samenwerking van het COA en het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo kan dit op een goede en persoonlijke manier. Het project #Meedoen richt zich op mensen die sinds kort woonachtig in Nederland zijn. Ze wonen in het voormalig woonzorgcentrum Hooghagen en hebben nog geen verblijfsvergunning.

Tennisvereniging Hasselo

Het welkomstwoordje van de voorzitter, in het Engels en Twents, zorgde ervoor dat iedereen zin kreeg om de handen uit de mouwen te steken. De tennisvereniging had een gevarieerd aanbod aan werkzaamheden, dus voor ieder wat wils. In kleine groepjes hebben we het terras zomer klaar gemaakt, onkruid verwijderd, up to date maken van de promotiebanners en het speelgedeelte nog aantrekkelijker gemaakt.

Een lekkere lunch, verzorgd door de vrijwilligers mocht natuurlijk niet ontbreken. Het mooie weer deed de rest.

Scouting st Christoffel

Op de mooie locatie van Scouting st Christoffel kon er buiten naar hartenlust gewerkt worden. De medewerkers van SVH, de Syrische hulpkrachten en de jonge ondernemers van Juniorkamer Hengelo toonden allemaal hun maatschappelijke betrokkenheid en inzet om de buitenruimte van St Christoffel weer speelbaar en uitnodigend te maken.