Het is weer mogelijk om vrijwilligers of een vrijwilligersgroep te nomineren voor de jaarlijkse awards

14-07-2020

Vrijwilligers; ook in tijden van crisis hard nodig

Het coronavirus bracht ons land grotendeels tot stilstand. Activiteiten kwamen stil te liggen, het sociale leven werd beperkt en ook de mogelijkheden om je als vrijwilliger in te zetten werden beperkt.

Voor vrijwilligers betekende het vaak dat zij hun normale vrijwilligerstaken niet konden uitvoeren. Tegelijkertijd zagen we geweldige initiatieven ontstaan en boden veel mensen hun hulp aan. Juist in tijden van crisis is de vrijwillige inzet van mensen enorm belangrijk. De inzet van vrijwilligers waarderen wij ieder jaar. Dat doen wij door een feestavond te organiseren. Met daarbij de uitreiking van de vrijwilligersawards; een prijs voor vrijwilligers die zich extra, al heel lang of op een bijzondere manier inzetten voor Hengelose verenigingen en organisaties.  

Het vrijwilligersevent willen we dit jaar op aangepaste wijze organiseren. We nodigen een kleinere groep vrijwilligers uit en we laten het alleen doorgaan wanneer we het feest veilig en volgens de dan geldende corona maatregelen kunnen organiseren. Voor alle genomineerde vrijwilligers geldt dat we hen in ieder geval in het zonnetje gaan zetten.

Wilt u een vrijwilliger voordragen voor een prijs? Dat kan nog tot 8 november. Dit jaar kunt u een individuele vrijwilliger en/of een vrijwilligersgroep nomineren. Op onze website vindt u de formulieren. Liever een papieren versie invullen? Dat kan ook. Kom dan even bij ons langs. U vindt ons in de bibliotheek op de tweede verdieping (Beursstraat 34).