#Meedoen (vanaf dag één)

31-05-2021

Het programma #meedoen is een succesvol landelijk programma. Vanaf januari 2021 zijn wij in Hengelo nog actiever bezig met dit programma. Belangrijk onderdeel van het programma is het samenbrengen van asielzoekers en vrjiwilligerswerk. Dankzij de samenwerking van het COA en het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo kan dit op een goede en persoonlijke manier. 

Vrijwilligerswerk
Het doen van vrijwilligerswerk helpt bij het kennismaken en integreren in Nederland. Naast het doen van vrijwilligerswerk is er ook aandacht voor kunst en cultuur projecten, sport, taal en diverse activiteiten.

Hooghagen
De bewoners uit de Aanvullende Opvang 'Hooghagen’ sluiten aan bij Hengelose projecten, vrijwilligersklussen/vrijwilligerswerk. Bewoners van Hooghagen krijgen zo de kans om actief bezig te zijn, een zinvolle bijdrage te leveren, de Nederlandse taal te leren, Nederland te ontdekken en daarmee aan hun toekomst te werken.

Betrokkenheid
De bewoners willen graag bij de Hengelose samenleving betrokken zijn. Zij willen meehelpen bij activiteiten, klussen en projecten. De beroepsachtergrond van de bewoners is divers: van technisch ingenieur, verpleegkundige, journalist, tentoonstellingbouwer, fotograaf, business manager tot sociaal werker, software engineer, fotograaf, kok, tuinman, kunstenaar en sportleraar.

De motivatie van de bewoners is over het algemeen groot. Het helpt bewoners om ritme aan hun dag te geven, om kennis te maken met hun nieuwe omgeving. Ze zijn veelal bereid om de draad weer op te pakken en zijn dankbaar voor de kansen die zij krijgen. 

In deze uitzending van Hengeloos Peil vertellen Martin Hobers van het COA en Meryam Sümer van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo er meer over. 

Bekijk de uitzending
Bekijk de uitzending en specifieke fragment hier: 'Nieuwkomers moeten in Hengelo vanaf dag één kunnen meedoen'.

Bijdrage leveren?
Heeft u als organisatie vrijwilligerswerk, klussen of activiteiten voor de bewoners van de AVO of heeft u behoefte aan meer informatie over het project #Meedoen? Neem dan contact op met: 

Marianne Jansen of Meryam Sumer 
Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo 
Telefoon: 088 945 57 50
info@servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl