Online module vrijwilligersmanagement

11-07-2019

Het is echt geen wonder om een berg aan vrijwilligers voor je club te vinden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om vast te stellen op welke wijze je hier als club concreet invloed op kan uitoefenen, door middel van sterk vrijwilligersmanagement.

Daar willen wij jou graag bij helpen, op een geheel eigentijdse wijze, via een inspiratiesessie of online omgeving, ontwikkeld door NOC*NSF i.s.m. Start2Create. Wij zullen jou en je collega bestuurders inspireren, tips geven, maar bovenal praktische handvatten bieden om vorm te geven aan alles wat te maken heeft met het werven, binden en behouden van vrijwilligers. Door opdrachten zoals een battle absurd, het omdenken en de zogenaamde marsmannetjes krijg jij inzichten hoe je meer vrijwilligers kunt werven én behouden. 

Voor bestuurders die graag collega’s willen ontmoeten en geïnspireerd willen raken om met de online module aan de slag te gaan worden er inspiratiesessies door het hele land georganiseerd. Tijdens deze avond word je praktisch op weg geholpen om met vrijwilligersmanagement in de e-learning omgeving aan de slag te gaan en is er alle ruimte om op interactieve wijze met andere deelnemers kennis en ideeën uit te wisselen over vraagstukken die er spelen bij jouw club.

Programma

Opzet online module

De online module doorloop je in je eigen tempo. Hoeveel tijd het in beslag neemt ligt helemaal aan de tijd en energie die je er met elkaar in wil steken.

Kort samengevat doorloop je de volgende route in deze online omgeving:

  • Wat betekent de vrijwilliger voor jouw club
  • Vaststellen van de huidige situatie en ontwikkelpunten op dit thema voor jouw club
  • Anders leren kijken naar de taken en functies die er gedaan moeten worden om de vereniging draaiende te houden
  • Inzicht verkrijgen in de drijfveren van jouw (potentiële) vrijwilligers
  • Heel veel tips en inspiratie, bijvoorbeeld op het gebied van werving van nieuwe vrijwilligers en voor het behouden van vrijwilligers. Maar dan eens anders dan je gewend bent
  • Handvatten voor het neerzetten van een verenigingscultuur waarin mensen als vanzelfsprekend een steentje bijdragen aan de taken die verricht moeten worden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Academie voor Sportkader via opleidingen@nocnsf.nl.