Tegemoetkoming voor dorps- en buurthuizen

15-06-2020

De TOGS-regeling is een eenmalige gift die speciaal bedoeld is voor ondernemers die direct getroffen zijn door de coronamaatregelen. Het gaat om 4000 euro en is naar eigen inzicht te besteden. De gift is gekoppeld aan een SBI-code, de code waarmee je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en die aangeeft welke bedrijfsactiviteit je uitvoert.
Aanvragen kan tot 26 juni via https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/togs

SBI-codes
Vanaf 12 juni zijn de SBI-codes  88.999, 88.993 en 88.102 toegelaten tot de TOGS. De meeste buurt- en dorpshuizen vallen onder deze codes (in hun hoofd- of nevenactiviteit). Bij de aanvraag voor deze tegemoetkoming wordt een aanvullende verklaring gevraagd, waarin wordt onderbouwd dat het gaat om een organisatie die fungeert als dorps- of buurthuis. Je vindt je SBI-code via de tool op de website van de KVK.

Enkele voorwaarden
In de periode 16 maart – 16 juni moet sprake zijn van omzetverlies waar vaste lasten tegenover staan van minimaal €4.000,-. Of je in aanmerking komt, wat alle voorwaarden zijn en hoe je kunt aanvragen lees op je op de site van het RVO. Let op! Wees op tijd met aanvragen. De TOGS-regeling sluit op 26 juni a.s.

Een andere SBI-code? Fungeer je als buurt- of dorpshuis of gemeenschapsaccommodatie en sta je ingeschreven onder een andere SBI-code? Dan is het raadzaam om dit formulier in te vullen om aan te geven dat je meent een andere SBI-code te moeten hebben.