Tien jaar vrijwilligersfeest Hengelo

20-09-2021

Speciale jubileumprijs van € 500,-
Dit jaar organiseert het Servicepunt Vrijwilligerswerk (onderdeel van sociaal werkorganisatie Wijkracht) voor de tiende keer het Hengelose vrijwilligersfeest. De laatste jaren zijn de vrijwilligersprijzen (de awards) een vast onderdeel van het feest. In dit jubileumjaar is er daarom een extra prijs van € 500,-. 

Waardering
Dankzij de inzet van de duizenden vrijwilligers kunnen veel activiteiten in Hengelo doorgaan. Denk aan evenementen, sporttrainingen, theatervoorstellingen, ontmoetingsmomenten, educatie en nog veel meer. Deze tomeloze inzet van de vrijwilligers waardeert het Servicepunt, samen met de gemeente Hengelo, door de vrijwilligers uit te nodigen voor een geheel verzorgde avond. Met als hoogtepunt het uitreiken van de awards. 

Nomineren
Iedereen kan een vrijwilliger of een vrijwilligersgroep voordragen voor een prijs. Dit jaar gaat dit niet meer per categorie. Belangrijk bij het nomineren is wel om aan te geven waarom een vrijwilliger of groep vrijwilligers een award verdienen. Nomineren kan tot 15 november via de website van het Servicepunt.

Feestavond
Nog enigszins onder voorbehoud van de coronamaatregelen, vindt dit jaar het vrijwilligersevenement plaats op 30 november. Genomineerden en andere vrijwilligers zijn dan welkom in de Schouwburg Hengelo. Daar genieten ze van een verzorgde avond met eten, drinken, optredens en natuurlijk de prijsuitreiking. In tegenstelling tot vorig jaar hoopt de organisatie dit jaar de vrijwilligers weer te ontmoeten. Vorig jaar kregen de winnaars hun prijs thuis uitgereikt. 

Beoordeling
Een onafhankelijke jury beoordeelt alle nominaties. De motivatie die een voordrager geeft speelt een belangrijke rol bij de keuze voor de prijswinnaars. Leg daarom goed uit wat de vrijwilliger(sgroep) zo bijzonder maakt. Een vrijwilliger die zich onderscheidt van anderen, die met nieuwe ideeën komt, die zich al heel wat jaren inzet of juist net begonnen is; de jury hoort graag de verhalen achter de vrijwilliger. 

Initiatief van
Het jaarlijkse vrijwilligersevenement met de uitreiking van de awards is een initiatief van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (onderdeel van Wijkracht) in samenwerking met de gemeente Hengelo. Het evenement is bestemd voor Hengelose vrijwilligers en staat in het teken van waardering en dank voor hun inzet. Met de awards en de bijbehorende geldprijzen wil het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo de vrijwilligers en organisaties bedanken en stimuleren om zich in te blijven zetten voor de Hengelose samenleving.