Tien winnaars tijdens tiende Vrijwilligersevent

13-04-2022

Jubileumprijs voor jeugdraad Beckum

Tien glunderende winnaars op het podium bij Schouwburg Hengelo. Vrijwilligers die zich het afgelopen jaar en vaak ook de jaren ervoor hebben ingezet voor de Hengelose samenleving. Van sportverenigingen tot de lokale omroep en van ontmoetingsgroepen tot een schrijverscafé; ze mochten een award en geldprijs in ontvangst nemen. 

Winnaars
Categorie Educatie Zorg en Welzijn
1.    Vrijwilligersgroep Stichting Leendert Vriel (Afgevaardigde: Harrie Nijland)
2.    Vrijwilligersgroep Ontmoeten op zondag (Afgevaardigde: Gerard Nordkamp)
3.    Vrijwilligersgroep Spreekuur Menthol (Afgevaardigde: Jan Schasfoort)

Categorie Samenleving
1.    St. De Ruime Wind (Afgevaardigde Gerard Ter Horst)
2.    Suryoye Women Organisation (Afgevaardigde Birsel Altin-Cakici)
3.    Team Goedemorgen Hengelo, 1Twente Hengelo (Afgevaardigde Chris van Pelt)

Categorie Sport en Cultuur
1.    Sportvereniging Ksv BWO (Afgevaardigde Lars Binnendijk)
2.    Groep Schrijverscafé ‘In de Pen’ (Afgevaardigde Hans Hoes)
3.    Metropool Poppodia van Twente (Gerben Hilbrink)

Jubileumprijs ‘10 jaar vrijwilligersevent’
Vrijwilligersgroep Jeugdraad Beckum (Afgevaardigde: Harmen Frogink)

Feestelijke avond
Dinsdagavond 12 april vulde de Schouwburg Hengelo zich met zo'n vijfhonderd Hengelose vrijwilligers. Meer dan dertig vrijwilligers zaten als genomineerden in de zaal. In spanning of zij er met een van de prijzen vandoor mochten gaan. Verschillende leden van de onafhankelijke jury maakten de winnaars bekend en overhandigden de prijzen. Alle vrijwilligers werden getrakteerd op een geheel verzorgde avond met eten, drinken, een toetje van Van der Poel, een optreden van cabaretier Andries Tunru, muziek van jeugd big band The Big Bang en de prijsuitreiking. 

Waardering
Na twee jaar geen event was het fijn om de vrijwilligers weer te mogen ontmoeten en hen te bedanken voor hun bijdrage aan de Hengelose samenleving. Burgemeester Sander Schelberg sprak de aanwezige vrijwilligers dit jaar toe en uitte zijn waardering. Dat veel vrijwilligers ondanks de coronatijd actief zijn gebleven, is mooi en goed om te zien. Vrijwilligers zorgen dat er veel (meer) mogelijk is in Hengelo. Zij vormen het cement in onze samenleving, aldus de burgemeester. 

Initiatief van
Het jaarlijkse vrijwilligersevent met de uitreiking van de awards is een initiatief van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (onderdeel van Wijkracht) in samenwerking met de gemeente Hengelo. Het event is bestemd voor Hengelose vrijwilligers en staat in het teken van waardering en dank voor hun inzet. Met de awards en de bijbehorende geldprijzen willen de organisatoren de vrijwilligers en organisaties bedanken en stimuleren om zich in te blijven zetten voor de Hengelose samenleving. 

Sponsoren
Het event is mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van verschillende sponsoren uit Hengelo.