Welkom in kleurrijk Hengelo

2-06-2021

Mijn eigen blik op Hengelo

Bewoners van de Aanvullende Opvang COA Havezaten konden meedoen aan het project Kleurrijk met de opdracht: 'Breng Hengelo vanuit je eigen achtergrond in beeld'. Dit project is in het kader van #MEEDOEN en sluit aan bij het thema Kleurrijk van Bibliotheek Hengelo. #Meedoen wordt gefinancierd door AMIF, het Europese Asiel, Migratie en Integratiefonds en is een samenwerking tussen AVO/COA Havezaten, Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (onderdeel van Wijkracht).

Kleurrijk Hengelo
Stichting Bernhards Ontmoeting, Oyfo Kunstenschool en Bibliotheek Hengelo organiseren de fototentoonstelling Kleurrijk. Vijftien dichters uit Twente maken een gedicht bij een foto van 15 (amateur)fotografen die het thema kleurrijk Hengelo op een fotografische wijze verbeeld hebben. Bij de expositie is een prachtige foto én een bijbehorend gedicht te zien. De foto's en gedichten worden uitgeprint en op de ramen van de bibliotheek geëxposeerd.

Hengelo verrijken we op deze manier met kleurrijke en talentvolle nieuwe gezichten. Dit levert een bijzondere collectie foto's, schilderijen en houtsnijwerken op, elk met een ontroerend eigen verhaal. De twee expositie zijn te zien in en buiten Bibliotheek Hengelo vanaf 12 juni t/m 31 augustus 2021.

Kijk op www.bibliotheekhengelo.nl voor meer informatie.

 

Datum: 12 juni tot en met 31 augustus 2021
Locatie: Bibliotheek Hengelo Stad, buiten en binnen
Prijs: gratis