AVEM ontmoetingsgroepen

AVEM; Ontmoetingsgroepen voor Suryoyo- Turks- en Arabisch sprekende ouderen.

Het is belangrijk om mensen te ontmoeten die jou verstaan en begrijpen. Dat geldt voor iedereen, maar zeker voor oudere mensen. En dat is nóg belangrijker wanneer je niet in Nederland geboren bent, een andere taal spreekt en een andere culturele achtergrond hebt.

Ontmoeten
AVEM is de naam voor de ontmoetingsgroepen voor ouderen die Turks, Suryoyo of Arabisch spreken. In de groepen communiceren de aanwezigen in hun moedertaal. Dit geldt óók voor de begeleiding. De groepen komen elke week op een vast moment bij elkaar.  

Sociaal  
In de AVEM-ontmoetingsgroepen is gezelligheid en contact erg belangrijk. Daar is dan ook alle ruimte voor. Daarnaast bespreken we actuele zaken en geven we voorlichting.

Deelname aan een AVEM-ontmoetingsgroep helpt om sociale contacten op te bouwen en te behouden. Deelnemers leren veel over zaken die van belang zijn bij het ouder worden.

Er zijn diverse AVEM-ontmoetingsgroepen verspreid over Hengelo. Er is dus altijd wel een groep in de buurt! De kosten voor deelname aan een groep bedragen € 1,00 per keer, inclusief een kop koffie of thee.  

Ontmoetingsmomenten  
Wilt u deelnemen aan een AVEM-ontmoetingsgroep of kent u iemand die hiervoor belangstelling heeft? Kom dan gerust langs!

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u altijd bellen met het Zorgloket gemeente Hengelo 074 245 91 31 of met Wijkracht Hengelo 088 945 57 22.