Coaching vrijwilligers

Maak samen werk van vrijwilligerswerk
De zoektocht naar geschikt vrijwilligerswerk is niet altijd eenvoudig. Om verschillende redenen kunt u behoefte hebben aan enige ondersteuning hierbij. Deze ondersteuning bieden wij in de vorm van een coach. Deze coach begeleidt u bij het vinden van een passende en leuke vrijwilligersbaan. Een baan afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. 

Coach
Een coach gaat samen met u op zoek naar vrijwilligerswerk dat u leuk vindt. Een coach kan ook contact opnemen met een organisatie, die geen vacature bij het SVH heeft geplaatst en vragen naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Als u leuk vrijwilligerswerk hebt gevonden, dan belt de coach de organisatie, om er zeker van te zijn dat het vrijwilligerswerk nog actueel is. 

Kennismaken
U gaat samen met de coach, op bezoek bij de organisatie om kennis te maken en om vragen te stellen over het vrijwilligerswerk. Vragen die u met de coach heeft voorbereid bijvoorbeeld:  

“Werk ik alleen of samen met andere vrijwilligers? Wat verwacht u precies van mij? Krijg ik begeleiding en van wie?”

Aan de slag
Als u net met uw vrijwilligerswerk begonnen bent, dan kunt u ook een beroep doen op de coach. In de beginfase houdt de coach nog even een vinger aan de pols.

Wilt u graag met ons in gesprek komen over coaching naar vrijwilligerswerk? Meldt u aan via ons emailadres info@servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl of kom bij ons langs. Wij helpen u graag verder.