Links

Niet alleen op deze website vindt u informatie over vrijwilligerswerk. Er zijn tal van andere bronnen waar u meer te weten komt. Hieronder een overzicht van organisaties/instellingen waarmee wij samenwerken en die wellicht voor u interessant zijn. 

OrganisatieWat doen ze
Servicepunt Vrijwilligerswerk HengeloDé marktplaats voor vrijwilligerswerk! Bekijk onze promotiefilm voor een nog betere indruk van onze dienstverlening.
Taalpunt HengeloBij Taalpunt Hengelo kunnen mensen die de Nederlandse niet goed machtig zijn, kunnen hier terecht voor taalles, een taalcoach of online oefenprogramma's.
Vrijwilligerswerk HaaksbergenIn de Noaberpoort in Haaksbergen werken vijf organisaties samen onder één dak, waaronder Wijkracht met het vrijwilligerswerk. Daarnaast vindt u in de Noaberpoort: de gemeente Haaksbergen met haar WMO-consulenten, het LOES-loket www.loes.nl het welzijnswerk van Wijkracht www.wijkracht.nl  en het Steunpunt Mantelzorg Haaksbergen www.siztwente.nl
Skillz Jongerenwerk

Skillz is hét jongerenwerk van Wijkracht. Bij Skillz draait alles om het ontdekken en ontwikkelen van talenten. Met meerdere locaties en ambulant jongerenwerkers is Skillz altijd in de buurt.

Gemeente HengeloVoor Wijkracht en het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo is de gemeente Hengelo een belangrijke partner.
Bibliotheek HengeloOp het ontwikkelplein van de bibliotheek kunt u terecht met allerlei vragen. Diverse organisaties houden hier spreekuur.
Loes-LoketLoes is onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin en ondersteunt ouders bij vragen/problemen rondom de opvoeding en het opgroeien van hun kinderen. 
Steunpunt Informele Zorg Twente

Als de zorg voor de ander intensief wordt en de zorgvrager niet meer buiten de zorg kan, noemen wij dit mantelzorg. In Nederland is een op de vijf mensen mantelzorger.

WeHelpen

 

Online marktplaats voor het vinden, verbinden, organiseren en delen van hulp.