Slingerbeurs

Elk jaar in maart wordt in Hengelo de Slingerbeurs georganiseerd. Op deze beursvloer bieden bedrijven en ondernemers bieden gratis hun diensten en middelen aan. Vervolgens kijken lokale maatschappelijke organisaties of zij het aanbod van de bedrijven kunnen gebruiken. Zodra twee partijen elkaar in vraag en aanbod hebben gevonden, spreken we van een match. Letterlijk een levendige handel tussen vraag en aanbod met gesloten beurs. Deelname aan de Slingerbeurs is geheel kosteloos.

Op de beursvloer gaan maatschappelijke organisaties en bedrijven elkaar ontmoeten. Vraag en aanbod komt bij elkaar. Bedrijven presenteren het aanbod op hun stand. Maatschappelijke organisaties c.q. vragers bekijken bij welk bedrijf zij hun vraag neer kunnen leggen. Elke match wordt door een notaris vastgelegd. 

Doel van de beursvloer is om matches tot stand te brengen. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en individuen kunnen een oproep plaatsen voor menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Wat de één over heeft of graag wil bieden, is voor de ander zeer gewenst!