Hieronder vindt u de actuele vacatures. Reageren op een vacature kan door contact op te nemen met de persoon vermeld in de vacature. 

Bent u als organisatie op zoek naar vrijwilligers? Plaats dan zelf uw vacatures door hier in te loggen

Nog geen inlog, maar wel vacatures plaatsen? Vraag dan hier uw inlog aan

Meer weten over de werkwijze van de vacaturebank? Kijk dan even hier.

Maatschappelijke Stage Amnesty International: Write for Rights!

Organisatie
Amnesty International
Omschrijving organisatie

+++Amnesty International: voor de mensenrechten
Amnesty International werkt voor naleving van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale verdragen en verklaringen voor de mensenrechten. Wij doen over de hele wereld onderzoek naar schendingen van de mensenrechten en voeren actie om die schendingen tegen te gaan.

Write for Rights
In verschillende landen ter wereld worden mensen opgepakt omdat zij een andere mening hebben dan de regering van dat land. Amnesty International probeert deze gewetensgevangenen vrij te krijgen en te zorgen dat mensen worden beschermd. Door middel van publiciteit, brieven en handtekeningen probeert Amnesty regeringen onder druk te zetten. Ook zijn er heel veel vrijwilligers die namens Amnesty een kaartje sturen naar gewetensgevangenen, om te laten weten dat er aan hen gedacht wordt.

Functie-omschrijving
  • Organiseer zelf een schrijfactie op jouw school.
    Bespreek met je stagecoördinator of mentor op jouw school wanneer jij deze schrijfactie kan organiseren. Dit kan op één dag zijn, maar je kan dit ook verdelen over meerdere momenten, bijvoorbeeld tijdens de Engelse les of tijdens de pauze in de kantine. Het gaat er om dat jij met heel veel medeleerlingen op jouw school zo veel mogelijk brieven schrijft.
  • Je begint je stage met het maken van een e-learning op www.mas.amnesty.nl. Op deze manier leer je eerst zelf over Amnesty en mensenrechten en heb je meteen 1,5 uur ingevuld voor jouw maatschappelijke stage.
  • Vervolgens maak je zelf afspraken op jouw school. Zodra deze afspraken gemaakt zijn, kan je via mas@amnesty.nl het stappenplan en de materialen voor jouw schrijfactie aanvragen. Amnesty helpt je met de onderwerpen, voorbeeldbrieven en adressen. Alle benodigde materialen zoals posters, schrijfblokken, enveloppen en pennen ontvang je ook gratis via Amnesty.
Functie-eisen

Voor deze stage is het belangrijk dat je goed zelfstandig aan het werk kan!

Werktijden
  • Voor het organiseren van een schrijfactie worden ongeveer 12 uur gerekend voor jouw maatschappelijke stage. Je zou deze stage eventueel kunnen uitbreiden door meerdere schrijfacties te organiseren of door dit te combineren met één van de andere stages van Amnesty.
  • Jij bepaalt zelf, in overleg met je stagebegeleider, welke dagen en tijden je precies aan de slag gaat!
Vrijwilligerscontract
Nee
Verzekering
Nee
.
Plaats
Regio Twente
Type organisatie
Politieke en ideële doelen
Belangenbehartiging en emancipatie
Type werk
Maatschappelijke stages
Opleidingsniveau
Geen specifieke opleiding vereist
Contact-gegevens

Lijkt dit jou een leuke stage of heb je nog vragen? Stuur dan gelijk een mailtje naar mas@amnesty.nl, of kijk op www.mas.amnesty.nl!