Waardering vrijwilligers (onder voorbehoud van verloop Coronacrisis)

Een kroon op de inzet van vrijwilligers; dat is de Hengelose Vrijwlligersaward! Ieder jaar uiten verenigingen, stichtingen, het bedrijfsleven en wij onze waardering voor de vele vrijwilligers die Hengelo kent. Dit doen wij door alle genomineerden in het zonnetje te zetten en met een sfeervol vrijwilligersevent: een feestavond gecombineerd met de uitreiking van de Awards!

24 november 2020
Dit jaar is het evenement op 24 november 2020 gepland. Uiteraard onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Vrijwilligers nomineren kan tot 8 november. Dit jaar kunt u individuele vrijwilligers en groepen vrijwilligers nomineren. Nomineren kan hier online of door het formulier bij ons ophalen (Beursstraat 34, Bibliotheek Hengelo, 2e verdieping).

Prijzen
Ieder jaar kunnen organisaties/verenigingen vrijwilligers nomineren voor een prijs. De prijs bestaat, naast een prachtige trofee, uit een geldbedrag. Dit geldbedrag besteedt de vrijwilliger/vrijwilligersgroep aan de organisatie waar hij/zij vrijwilligerswerk verricht. Voor de organisaties is het dus niet alleen waardering van de vrijwilliger, maar ook bekendheid en een kans om extra geld te besteden aan de leden/doelgroep van de organisatie!

In 2020 kennen we vier categorieën waarbinnen we twee awards uitreiken; een trofee met een geldbedrag van € 500,- en een trofee met een geldbedrag van € 300,-. 

Daarnaast krijgen alle genomineerden een attentie.

Categorieën
De vier categorieën waar vrijwilligers(groepen) voor genomineerd kunnen worden zijn: 

Sport en cultuur, vrijwilligers die actief zijn op het gebied van kunst, musea, muziek, evenementen, sportverenigingen of vrijwilligers die bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Educatie, Zorg en Welzijn, vrijwilligers die actief zijn binnen onderwijs, bibliotheken, zorginstellingen, integratie, begeleiding zowel individueel als met groepen, 

Jonge vrijwilliger: van 16 t/m 30 jaar, onderscheidt zich door vrijwillige inzet op jonge leeftijd.

Samenleving: bewonersorganisaties, buurt en wijkcentra, bewonersinitiatieven.

Feestavond 24 november 2020
Tijdens een 'all-in' feestavond zetten we alle vrijwilligers in het zonnetje. Ze krijgen de volle aandacht en genieten van heerlijk eten, live muziek en de award-uitreiking. De feestavond is onder voorbehoud van eventuele nieuwe coronamaatregelen.