Waardering vrijwilligers

Een kroon op de inzet van vrijwilligers; dat is de Hengelose Vrijwlligersaward! Ieder jaar uiten verenigingen, stichtingen, het bedrijfsleven en wij onze waardering voor de vele vrijwilligers die Hengelo kent. Dit doen wij door alle genomineerden in het zonnetje te zetten. Dat doen we dit jaar ook, maar wel nét iets anders. 

Uitreiking awards
De coronamaatregelen zorgen ervoor dat we dit jaar geen (groots) evenement kunnen organiseren. De gezondheid van de Hengelose vrijwilligers is ons te kostbaar om risico's te nemen. We kiezen daarom voor een persoonlijke overhandiging van de awards. Uiteraard op veilige afstand. 

Nomineren
Om in aanmerking te komen voor een award (beeldje en geldprijs) moeten vrijwilligers genomineerd worden. Vrijwilligers nomineren kan tot 8 november. Dit jaar kunt u individuele vrijwilligers en groepen vrijwilligers nomineren. Nomineren kan hier online of door het formulier bij ons ophalen (Beursstraat 34, Bibliotheek Hengelo, 2e verdieping). Dat nomineren belangrijk en waardevol is, ziet u ook terug in deze video's.

Prijzen
Ieder jaar kunnen organisaties/verenigingen vrijwilligers nomineren voor een prijs. De prijs bestaat, naast een prachtige trofee, uit een geldbedrag. Dit geldbedrag besteedt de vrijwilliger/vrijwilligersgroep aan de organisatie waar hij/zij vrijwilligerswerk verricht. Voor de organisaties is het dus niet alleen waardering van de vrijwilliger, maar ook bekendheid en een kans om extra geld te besteden aan de leden/doelgroep van de organisatie!

In 2020 kennen we vier categorieën waarbinnen we twee awards uitreiken; een trofee met een geldbedrag van € 500,- en een trofee met een geldbedrag van € 300,-. 

Daarnaast krijgen alle genomineerden een attentie.

Categorieën
De vier categorieën waar vrijwilligers(groepen) voor genomineerd kunnen worden zijn: 

Sport en cultuur, vrijwilligers die actief zijn op het gebied van kunst, musea, muziek, evenementen, sportverenigingen of vrijwilligers die bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Educatie, Zorg en Welzijn, vrijwilligers die actief zijn binnen onderwijs, bibliotheken, zorginstellingen, integratie, begeleiding zowel individueel als met groepen, 

Jonge vrijwilliger: van 16 t/m 30 jaar, onderscheidt zich door vrijwillige inzet op jonge leeftijd.

Samenleving: bewonersorganisaties, buurt en wijkcentra, bewonersinitiatieven.