Winnaars vrijwilligersawards ontvangen prijs op locatie

Geen groots feest met de uitreiking van de Hengelose vrijwilligersawards dit jaar. De awards zijn er wel en werden op woensdag 18 november persoonlijk overhandigd aan de winnaars. Coronaproof uiteraard, op anderhalve meter afstand bij de mensen op locatie (thuis of bij de vrijwilligersorganisatie). 

1Twente Hengelo was aanwezig en maakte een video opnames. Die zie je hier onderaan het bericht of bekijk ze (op volledig scherm) via ons YouTube kanaal. 

Nomineren
Net als de voorgaande vijf edities van het vrijwilligersevenement was het dit jaar voor de zesde keer mogelijk om Hengelose vrijwilligers voor te dragen voor een award. Vrijwilligers maken dan kans op een geldbedrag en een beeldje. Dit jaar leverde de oproep in totaal 24 genomineerden verdeeld over vier categorieën. 

Winnaars per categorie:
Een deskundige jury onder leiding van voorzitter Frank Kerckhaert heeft de inzendingen beoordeeld en is tot de volgende winnaars gekomen: 

Educatie Zorg en Welzijn
1e prijs    Ingrid Scherphof    Vrouwengroep Hengelose Es
2e prijs    Tuinvrijwilligers Hulpdienst  Hulpdienst Hengelo (met als afgevaardigde: Gerrit van der Kolk)

Samenleving
1e prijs    Truus Bokhove en Ans Klasens Ouderen ontmoetingsruimte ’t Palet
2e prijs    Margreet Schutte Stichting Wens Ambulance Oost-Nederland

Sport en Cultuur
1e prijs    Alex Jonkhart Sportvereniging H.G.V.
2e prijs    Tom van Hoogmoed Muziekvereniging Armonia

Jonge vrijwilliger
1e prijs    Dennis de Vos Vakantiespelen Hengelo
2e prijs     Monique van der Kuil Humanitas Twente/Tandem

Bezoek op locatie
Franck Kerckhaert ging als voorzitter van de jury de prijswinnaars thuis of bij de vrijwilligerslocatie langs om ze daar, van afstand, de prijs te overhandigen. 1Twente Hengelo was hierbij aanwezig om opnames te maken. 

Prijzen
Per categorie waren er twee awards: 1e prijs € 500,- en een 2e prijs € 300,-
Het geldbedrag gebruiken de winnaars binnen de organisatie waar ze als vrijwilliger actief zijn. 

Initiatief van
Het jaarlijkse vrijwilligersevenement met de uitreiking van de awards is een initiatief van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo (onderdeel van Wijkracht) in samenwerking met de gemeente Hengelo. Het evenement is bestemd voor Hengelose vrijwilligers en staat in het teken van waardering en dank voor hun inzet. Normaal gesproken is er een feestavond inclusief eten, drinken, optredens én de uitreiking van de awards. Een groots feest was dit jaar niet mogelijk. De awards zijn wel uitgereikt, omdat de inzet van vrijwilligers waardevol is. Met de awards en de bijbehorende geldprijzen wil het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo de vrijwilligers en organisaties bedanken en stimuleren om zich in te blijven zetten voor de Hengelose samenleving.