Dank en waardering vrijwilligers

Ieder jaar waarderen wij de inzet van vrijwilligers in Hengelo. Dat doen wij in 2021 voor de tiende keer! Dankzij alle vrijwilligers kunnen veel we veel activiteiten organiseren in Hengelo. Kinderen kunnen sporten, we genieten van kunst en cultuur en nog veel meer. In 2020 en 2021 konden veel evenementen en activiteiten nog niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Ondanks dat waren er nog steeds talloze vrijwilligers actief in onze gemeente. 

Coronatijd
Sommigen gingen andere klussen doen voor de vereniging of organisatie waar ze actief zijn, anderen pakten nieuwe taken op die juist in deze coronatijd nodig waren om te doen. De maatregelen zorgden er misschien voor dat vrijwilligers afhaakten. Tegelijkertijd zien we ook dat er nieuwe vrijwilligers bij zijn gekomen. Mensen die zich hebben ingezet om het voor anderen bijvoorbeeld aangenamer te maken in coronatijd. Mensen die de zorgmedewerkers ontlast hebben. 

Waarderen
Al deze vrijwilligers van jong tot oud, van jarenlange ervaring tot net begonnen, willen wij namens alle inwoners bedanken. Dat doen wij ook dit jaar met het Vrijwilligersevent. Op 30 november ontvangen wij honderden vrijwilligers én reiken wij verschillende geldprijzen uit. Bekijk hier de folder van het event.

Met deze geldprijzen belonen wij hun inzet en dragen wij bij aan de vereniging/organisatie om zo hun werk voort te zetten. 

Nomineren
Iedereen kan een vrijwilliger of een groep vrijwilligers voordragen voor een prijs. Vul eenvoudig online dit formulier in, vertel waarom deze vrijwilliger(s) een prijs verdient en wie weet gaat de vrijwilliger er met een prijs vandoor op 30 november. Nomineren kan tot 15 november. 

Prijzen
Dit jaar geven we meerdere prijzen weg. Iedere prijs bestaat uit een award en een geldbedrag:

Twee prijzen van € 500,- 

Twee prijzen van € 300,- 

Twee prijzen van € 200,- 

Een jubileumprijs van € 500,- 

Beoordeling
Een onafhankelijke jury beoordeelt alle nominaties. De motivatie die u als voordrager geeft speelt hierbij een belangrijke rol. Leg daarom goed uit wat de vrijwilliger(sgroep) zo bijzonder maakt. Een vrijwilliger die zich onderscheidt van anderen, die met nieuwe ideeën komt, die zich al heel wat jaren inzet of juist net begonnen is; de jury hoort graag de verhalen achter de vrijwilliger. Deel deze met ons. De parels in onze samenleving laten we graag samen nog meer schijnen!