Sponsoring

Voor het vrijwiligersevenement van 2018 hebben onderstaande sponsoren reeds een bijdrage toegezegd om het feest weer mogelijk te maken:

De trofeeën voor dit jaar worden ontworpen door kunstenaar Jozef de Bot en gesponsord en gemaakt worden door Senro.

Maatschappelijk betrokken

Hans Raanhuis (Directievoorzitter), Rabobank Centraal Twente, vertelt waarom zij dit evenement sponsoren:

"Als coöperatieve bank zijn wij maatschappelijk zeer betrokken en geven wij ieder jaar een gedeelte van onze nettowinst terug aan de gemeenschap.

Wij willen graag een bijdrage leveren aan welzijn en leefbaarheid in ons werkgebied, waar Hengelo deel van uit maakt.

De inzet van vrijwilligers is onmisbaar bij het goed functioneren van verenigingen en maatschappelijke organisaties. Wij vinden het vrijwilligersfeest en de bijbehorende awards een zeer geschikt middel om de waardering voor hun inzet en betrokkenheid te tonen en daarom zijn wij van harte sponsor van dit evenement.

Naast het doneren van geld ondersteunen wij de gemeenschap ook door onze medewerkers te faciliteren en enthousiast te maken om als vrijwilliger op te treden. Ook stellen wij ruimtes en middelen beschikbaar aan verenigingen en maatschappelijke organisaties. En tenslotte kunnen zij ook gebruik maken van onze kennis en ervaring en onze netwerken. Zo hebben wij bijvoorbeeld op de Slingerbeurs 2014 in totaal 18 matches gesloten met een tegenwaarde van circa € 15.000,- (waaronder 250 uur vrijwilligerswerk door onze medewerkers)."


U kunt uw naam verbinden aan één van de awards of op een andere manier het evenement financieel, materieel of met een dienst ondersteunen. Meryam Sümer vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor sponsoring. 

Mogen wij ook op uw steun rekenen? 
In Hengelo is ruim 35% van alle inwoners op een of andere manier als vrijwilliger bezig. Dat is geweldig en een heel goed teken. Een paar voorbeelden: zomervakantie activiteiten voor kinderen, het voetbalveld ligt er weer strak bij, de groenbak buiten zetten voor de buurvrouw die slecht ter been is en een praatje maken met een bewoner in een verzorgingshuis.

Naast de ondersteuning die we al krijgen van de gemeente Hengelo en enkele bedrijven, doen wij hierbij een beroep op maatschappelijk betrokken ondernemers om, met een relatief bescheiden bijdrage, ons in staat te stellen een jaarlijks aansprekend vrijwilligersevenement te blijven organiseren. 

Vrijwilligersevenement 
Elk najaar organiseert het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo, in opdracht van de 
Gemeente Hengelo, een evenement om de vrijwilligers eens echt in het zonnetje te zetten: een mooie en gezellige avond voor 500 vrijwilligers, met de uitreiking van een aantal prijzen (awards).

Waardering/Awards
Vrijwilligers worden niet betaald. Maar waardering van hun inzet is het minste dat we kunnen doen. Op het jaarlijkse vrijwilligersfeest vindt de uitreiking van meerdere awards plaats. Dit zijn prijzen voor (groepen) vrijwilligers die voorgedragen worden door collega vrijwilligers of door de organisatie. 

Jury
Een onafhankelijke jury kiest de winnaars uit. De voorzitter van de jury is oud-burgemeester Frank Kerckhaert 

Goodwill
Voelt u al waar we naar toe willen? We doen een beroep op uw goodwill. De organisatie van het feest en het aanbieden van de prijzen kosten nu eenmaal geld. Nu vragen wij u niet zomaar om een bedrag te sponsoren. U krijgt er ook iets voor terug. 

What’s in it for you?
Als organisatie kunt u een specifieke award sponsoren waarop uw naam vermeld staat. In 2018 zullen er vier categorieënzijn: Educatie, Zorg & welzijn, Samenleving, Sport & Cultuur en de Jonge Vrijwilligersprijs.

Per categorie kennen we drie awards toe;
1e prijs € 500,-- 2e prijs € 300,-- en de 3e prijs € 200,--

Hoe werkt dat?
Bij de prijsuitreiking wordt uw bedrijf als sponsor specifiek genoemd, namelijk:
• De 1e prijs in de categorie van..... is gesponsord door bedrijf ......  en gaat naar .....
• Naamsvermelding van uw bedrijf in alle communicatie rondom het 
  jaarlijkse evenement. Denk aan flyers, posters, digitale nieuwsbrieven, persberichten, facebook, twitter en  
  website;
• Actieve vermelding tijdens perscontacten;
• U wordt uitgenodigd voor het evenement;
• Goodwill binnen de Hengelose gemeenschap voor uw bedrijf;
• Impuls aan het positieve imago van uw organisatie
• Waardering voor uw bijdrage van duizenden vrijwilligers in Hengelo!

Wilt u geen award sponsoren, maar een bedrag naar keuze investeren? Dat kan natuurlijk ook. 

Kunnen wij op uw steun rekenen? 
U deelt onze mening dat de inzet van vrijwilligers gewaardeerd mag worden? En u ben enthousiast om een bijdrage te leveren aan dit evenement? Wat fijn! U kunt contact opnemen met Meryam Sümer, coördinator van het Servicepunt Vrijwilligerswerk en verantwoordelijk voor de organisatie van het feest. Ook voor meer informatie kunt u contact met haar opnemen: telefoon 06 14 13 25 04 of mail: m.sumer@wijkracht.nl